es

|

va

|

en

|

fr

|

de

Inici-

Notícies

La varietat autòctona d'arròs bombó ja està a la venda

16 novembre 2017

La recuperació de l'arròs bombó autòcton de Pego, desaparegut fa 51 anys, contribueix activament a la sostenibilitat ambiental del Parc Natural de La Marjal de Pego-Oliva amb la reintroducció d'una varietat autòctona en el seu hàbitat natural, i suposa una alternativa de cultiu als productors, gràcies a l'obtenció d'uns nivells de producció adequats i uns rendiments acceptables, que permeten la viabilitat econòmica del cultiu. Amb la recuperació d'aquesta varietat s'ha aconseguit la vinculació de l'arròs bombó amb la Marjal, demostrant els avantatges que suposa produir amb aigües netes i de brollador, que implica aconseguir un arròs més resistent a plagues i que necessita menys tractaments fitosanitaris. A més, aquest projecte ha aconseguit fusionar Pego, arròs bombó com arròs de qualitat i arròs exclusiu d'Alacant en un mateix concepte, a més ha obtingut la marca 'Parcs Naturals' i l'ingrés a la DO Arròs de València.

 

El projecte ha estat promogut per Asaja Alacant, la Diputació i Pego Natura, i inclou entre les seues principals fites la distribució gratuïta de llavor certificada entre els huit grups arrossers de la zona i la comercialització de més de 3.000 quilos d'arròs bombó, obtinguts dels 6.000 quilos de collita en brut (gra sense pelar) d'aquesta temporada.

 

Es tracta d'una varietat molt pura, sense mutacions i amb una alta retrogradació, és a dir, que absorbeix el caldo ràpidament, però sense passar-se. A més, és un gra amb moltíssima resistència, el que el converteix en un arròs tot terreny, perfecte per a arrossos melosos i secs. Així, el converteix en un arròs gourmet d'alta cuina molt diferenciat i amb mínims residus.

 

L'arròs bombó de Pego ja pot adquirir-se en diferents punts de venda, com la botiga de la Cooperativa de Pego, Carnisseria Salvador Moll, Carnisseria Torralba i Ca sopa-Supermercat Dicost, així com la botiga de la Cooperativa de Xaló, el Mercat Central de Dénia i botigues Bio Trèmol o Cuquet de Llum a Alacant. També pot comprar-se a través del web dels propis productors: www.pegonatura.es

Si vols provar-ho en Pego, hi ha diferents restaurants que el serveixen: L'Om Restaurant, Bar Zorrilla i Patxi.

 

FONT: http://www.radiopego.com/larros-bombo-del-pn-de-la-marjal-de-pego-oliva-obte-la-marca-parcs-naturals-i-lingres-en-la-d-o-arros-de-valencia/

Enviar
He llegit i accepte la política de privacitat

Subscriure's al nostre butlletí

Li notificarem dels esdeveniments futurs i les últimes notícies

Ús de cookies

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús. Si continua amb la navegació, entenem que accepta la nostra política de cookies.