es

|

va

|

en

|

fr

|

de

Inici-

Notícies

De l'11 al 16 de setembre Pego celebra la 1ª setmana gastrocultural

28 agost 2017

Des de fa 6 anys Pego celebra al mes d'abril les jornades gastronòmiques de l'arròs bomba. I ara amb la recuperació de l'arròs bombó, varietat autòctona, vol mostrar la seua riquesa gastronòmica durant la sega de l'arròs que es cultiva al Parc Natural de La Marjal.

 

La presentació de l'esdeveniment es farà a diferents ubicacions per a arribar a més públic, al Palau Ducal de Gandia el dimarts 5, a les 12.00 h, i al CDT de Dénia el dimecres 6.

 

Del 30 d'agost al 8 de setembre es farà promoció teatralitzada als mercats de les poblacions dels voltants:

- Dénia, dimecres 30

- Xàbia, dijous 31

- Oliva, divendres 1

- Dénia, dissabte 2

- Jesús Pobre, diumenge 3

- Teulada, dimecres 6

- Pego, dijous 7 i 14

- Moraira, divendres 8

 

El dissabte 9 representants pegolins i el grup «Amics de Pego i de l'arròs amb crosta» es desplaçaran a Elx i faran una jornada de convivència, que es repetirà el dijous 14 a Pego, on visitaran la marjal i els museus.

 

L'acte més important es durà a terme el dilluns 11, quan a les 12 del migdia els carreters de Pego escenificaran a la Marjal la sega de l'arròs amb la roba tradicional (saragüel, faixa, camisa blanca i barret). Estaran presents membres de ASAJA, INVATTUR i representants polítics. Contarem amb la presència de Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme.

A més, a les 18:30 h, a Casa Benigalip, els hostalers de Pego faran un showcooking. Cuinaran tapes i arròs, que seran avaluats per un comitè d'experts.

El dimarts 12 es realitzarà una conferència sobre l'arròs, a la Casa de Cultura. 18:30 h Gastronomia i turisme. 20:00 h L'arròs del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva.

El dimecres 13, a les 18:30 h, a la Casa de Cultura, es farà un homenatge a les dones cuineres. Estaran presents Maria Such, Directora General de l'Institut Valencià de la Dona, i la periodista Clara Giner.

El dijous 14, a partir de les 10:00 h, acció de “street marketing” a la Plaça del Mercat, al mateix temps recepció i agermanament amb l’associació Amics de la Costra que degustaran el nostre plat més típic.

El divendres 15, a les 19:00 h, l'Ajuntament concedirà el títol de fill adoptiu a Pepe Piera «El Pegolí», que des de 1943 porta el restaurant homònim a Les Rotes de Dénia. I a continuació, a partir de les 20:00 h, els bars oferiran a tothom les tapes amb les que han participat al showcooking.

El dissabte 16, a les 9.00 h, des de l'oficina de turisme ixirà una visita al parc natural guiada pels educadors ambientals. És gratuïta però s'han d'apuntar al telèfon 679195227 o per email parque_pegooliva@gva.es.

 

A més, des del dilluns 21 d'agost al 21 de setembre es pot conèixer la marjal d'una manera diferent, passejant en barca pel riu Salinar. L'horari és de dilluns a divendres, de 16 a 20 h; dissabtes i diumenges d'11 a 14 i de 16 a 20 h. L'activitat és gratuïta i té una durada d'una hora.

Per a més informació, consulteu a l'oficina de turisme al telèfon 966400843.

 

16setembre-marjalBarques marjal Pego

Enviar
He llegit i accepte la política de privacitat

Subscriure's al nostre butlletí

Li notificarem dels esdeveniments futurs i les últimes notícies

Ús de cookies

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continua navegant, considerarem que accepta el seu ús. Si continua amb la navegació, entenem que accepta la nostra política de cookies.